Nieuws uit en over Kralingen

Lusthofkwartier in Kralingen is de studentenoverlast zat

Nieuws Kralingen

Erasmus Magazine, 17 december 2021 #

Overlast veroorzaakt door studenten is al een aantal jaren een probleem. Met name de bewoners in Kralingen ervaren de overlast. De afgelopen twee jaar is het probleem echter toegenomen. Zelfs zo erg dat volgens André van Wijk, voorzitter van de bewonersvereniging Lusthofkwartier, de gezinnen uit de wijk wegtrekken.

De gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit zouden meer hun verantwoording moeten nemen om de overlast tegen te gaan”, vindt Van Wijk.

Eind september is er een bewonersavond over de studentenhuisvesting in Kralingen gehouden. De avond werd druk bezocht, zowel live al digitaal. Een deel van de bezoekers kwam vorige week weer bij elkaar. De bewoners realiseren zich namelijk dat ze zich gebiedsbreed moeten verenigen om een vuist te maken. Het gaat om bewoners vanaf de Korte Kade, Palestinastraat, Jaffahof en Jericholaan. De bewonersavonden hebben in ieder geval duidelijk gemaakt dat het zo niet langer kan. Van Wijk heeft het gevoel dat het overlastprobleem nu wel serieus zal worden opgepakt. ‘Dat werd inmiddels wel tijd’, zegt hij.

Lees hier het hele artikel

Home
Meld overlast
Achtergrond
In media